Matrasbeschermer kopen?


matrasbeschermers kopen

Je wilt graag dat je matras zo lang mogelijk meegaat. Transpiratievocht en vuil zijn één van de belangrijkste factoren waardoor de levensduur van je matras verkort wordt. Een matrasbeschermer op of onder je matras is de ideale oplossing en hoeft helemaal niet duur te zijn! Bekijk hieronder een overzicht van producten aangeboden door onze betrouwbare partners.

Wij kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt over een matrasbeschermer. Hoe maak ik een keuze uit de verschillende soorten matrasbeschermers? Welke matrasbeschermer past bij mijn situatie? Wil je een matrasbeschermer kopen en zoek je hulp bij het uitkiezen van een beschermer, lees hier waar je op moet letten.

Keuzehulp voor het uitkiezen van een matrasbeschermer

Een molton hoeslaken is dikker dan een standaard hoeslaken en beschermt je matras tegen vuil en vocht, maar een matrasbeschermer gaat nog één stap verder. Een matrasbeschermer leg je bovenop of onder je matras om de matras te beschermen tegen je bedbodem, vuil/viezigheid en vocht.

Tijdens het uitkiezen van een matrasbeschermer moet je letten op een aantal belangrijke onderdelen, waaronder:

  1. Het formaat van je matrasbeschermer
  2. De stof van de matrasbeschermer
  3. Is de beschermer voor onder, boven of voor beide?

Kies de juiste maat matrasbeschermer

Eén van de belangrijkste onderdelen van je matrasbeschermer is dat deze hetzelfde formaat is als je matras. Veelal zijn bij oplegmatrasbeschermers elastieken verbonden om de beschermer op zijn plaats te houden op de matras. Voorkom dat je een te grote matrasbeschermer koopt. Je wil absoluut niet dat je matrasbeschermer niet goed in je hoeslaken past.


Maak de juiste keuze qua stof

Gezien een matrasbeschermer je matras beschermt tegen vuil en transpiratievocht is het belangrijk om te weten welke stof dit tegengaat. De stof moet ventileren, maar ook volledig beschermen zodat de matras niet aangetast wordt.

Hygiëne is een belangrijk reden om een matrasbeschermer te kopen. Een aantal stoffen zoals katoen zijn uiterst geschikt tegen transpiratievocht en vuil. Matrasbeschermer zijn er in verschillende varianten, waaronder ademende-, antiallergie-, anti-huisstofmijt- en waterdichte matrasbeschermers. Op iedere productpagina vind je meer informatie over het type en waar de beschermer goed tegen werkt.