De top 5 leukste kinderboeken voor het slapen gaan

Een goed kinderboek heeft een boeiende verhaallijn met herkenbare personages, waarbij de kinderen meegenomen worden op een avontuurlijke reis. Kinderen vinden personages vaak één van de leukste dingen van een kinderboek, hoe creatiever des te beter. Toch zie je vaak dat een kinderboek niet zomaar een kans van slagen heeft, het boek moet namelijk echt wel goed geschreven zijn. Het taalgebruik moet begrijpelijk zijn en de zinnen moeten niet te ingewikkeld zijn.

Kinderen houden van boeken met veel illustraties en afbeeldingen. Illustraties kunnen het verhaal ondersteunen en helpen om het boek nog boeiender te maken. Goede kinderboeken hebben vaak een les of moraal die kinderen kunnen meenemen in hun dagelijks leven. Het kan bijvoorbeeld gaan over vriendschap, vertrouwen, doorzettingsvermogen of respect. Kinderen houden van humor en het toevoegen van grappige momenten in het verhaal kan het boek nog leuker maken. Goede kinderboeken hebben het vermogen om emoties op te wekken bij de lezer. Ze kunnen kinderen helpen om hun eigen emoties te begrijpen en te verwerken.

Al deze elementen kunnen bijdragen aan wat een goed kinderboek maakt, maar het belangrijkste is dat het boek kinderen inspireert, vermaakt en hen helpt om zichzelf beter te begrijpen en de wereld om hen heen.

Hier een lijst van de top 5 leukste kinderboeken van 2023

1. Pluk redt de dieren – Annie M.G. Schmidt

2. De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen – Andy Griffiths

3. Ssst! De tijger slaapt – Britta Teckentrup

4. Wild – Mel Wallis de Vries

5. De Gorgels – Jochem Myjer