Onze 200x200 dekbedden


Vulling
Seizoen
Eigenschap
Warmteklasse


Waar let je op bij een 200x200 dekbed?

Er is veel keuze en er zijn veel factoren waar je op moet letten, daarom hebben wij onderaan deze pagina een korte uitleg gegeven waar jij op moet letten tijdens het kopen van een 200x200 cm dekbed. Bekijk hier onze korte uitleg.

Er zijn verschillende materialen van 200x200 dekbedden

Een 200 x 200 dekbed kan van verschillende materialen gemaakt zijn, waaronder bamboe, wol, synthetisch, dons/veren en katoen. Ook deze type materialen zijn weer in verschillende varianten beschikbaar. Iedere variant van 200x200 dekbed heeft weer zijn eigen voordelen en nadelen.

Bamboe 200x200 dekbedden staan bekend om het luchtige, de kwaliteit en de antibacteriele en anti geurtjes en zijn vooral geschikt voor hogere temperaturen. Wollen 200x200cm dekbedden voelen juist zwaarder aan en stoten vooral vuil af en reguleren zeer goed het transpiratievocht.

De synthetische 200x200 dekbedden zijn een veel gekozen variant vanwege de betaalbare prijs, het onderhoudsvriendelijke (wassen in de wasmachine) en dat deze geschikt is voor mensen die last hebben van een allergie voor huisstofmijt (aangezien je deze dekbedden kunt wassen op hogere temperaturen). Een nadeel van het synthetische is het ventileren.

De donzen dekbedden van 200x200cm staan bekend om de uitstekende isolatie, het lichte gewicht en de ventilatie. Een nadeel van dons is echter dat de levensduur afneemt, naarmate je het dons indrukt. Een combi van dons en veren is een oplossing ook is een combi veelal goedkoper. Naarmate je donzen dekbed platter wordt neemt het ventileren ook af.

Katoenen 200x200 dekbed ventileert goed en neemt ook uitstekend de vocht op, ook staan deze dekbedden bekend om de onderhoudsvriendelijkheid. Ze zijn echter wel gevoelig voor stof.

Meer informatie?

Wil je graag meer informatie over een dekbed 200x200? Bijvoorbeeld of het product goed te wassen is of antibacterieel is of juist licht of zwaar weegt? Bekijk dan de productpagina's van de dekbedden. Op de productpagina's zijn simpele iconen verwerkt, zodat je direct een beeld krijgt waar je dekbed goed voor is.