Onze 140x200 dekbedden


Vulling
Seizoen
Warmteklasse
Eigenschap


Advies voor jouw 140 x 200 dekbed

Om het voor jou makkelijk te maken met het uitkiezen van een 140x200 dekbed hebben we voor je op een rijtje gezet welke punten belangrijk zijn.

Klik hier om meer inzicht te krijgen op deze punten. Heb je vragen en wil je graag meer specifieke informatie over bijvoorbeeld merken, seizoenen of stoffen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Welke warmteklasse kies je voor je 140 x 200 cm dekbed?

De warmteklasse geeft op een simpele manier aan voor welke temperaturen een dekbed geschikt is. Er zijn vier verschillende warmteklassen waarbij de eerste warmteklasse staat voor de dikste dekbedden en warmteklasse 4 voor dunnere en koelere dekbedden, denk bijvoorbeeld aan de bamboe 140x200 dekbedden. Een warmteklasse 2 dekbed staat voor een allround dekbed die eigenlijk voor ieder seizoen te gebruiken is. Warmteklasse 3 zou je kunnen zien voor de periode tussen de extreme temperaturen van de zomer en winter in.Voor meer informatie over de verschillende warmteklasses, bekijk dan de informatie op onze dekbed-pagina.

Welk materiaal past bij jouw specifieke wensen?

Veel mensen hebben wensen, het dekbed 140 x 200 moet eenvoudig uit te wassen zijn, goed tegen zweten kunnen, lekker warm zijn of juist goed ventileren en het liefst voor een betaalbare prijs. Allemaal factoren die een rol spelen bij de keuze voor een 140x200cm dekbed. Maar welke stof is geschikt voor één of meerdere van de bovenstaande factoren?

Van Bamboe- tot wollen dekbedden van 140x200, de juiste keuze maak je door antwoord te krijgen op de bovenstaande vragen. Bamboe dekbedden zijn wellicht minder geschikt voor koude temperaturen, maar zijn antibacterieel en antigeur, de dekbedden zijn van uitstekende kwaliteit en lekker licht en luchtig. Wollen dekbedden zijn een stukje zwaarder, maar stoten vuil af en reguleren zweet eenvoudiger. Wist je dat Wol bijvoorbeeld wel meer dan 35% van het gewicht zweet kan opnemen en dit weer makkelijk kan afgeven aan de lucht? Synthetische dekbedden zijn juist betaalbaar, onderhoudsvriendelijker en geschikt voor mensen met een allergie. Dons voelt weer lekker licht aan en ventileert goed. Dons wordt ook vaker gecombineerd met veren. Katoenen dekbedden ventileren weer prima en zijn ook nog eens onderhoudsvriendelijk, ze zijn echter wel vatbaarder voor stof.