Hoe vaak je dekbed verschonen?

Het is aan te raden om je dekbed regelmatig te luchten en schoon te maken om hygiënische redenen en om ervoor te zorgen dat het comfortabel blijft om onder te slapen. Hieronder vind je enkele richtlijnen voor hoe vaak je je dekbed zou moeten verschonen:

  1. Luchten: Lucht je dekbed regelmatig door het uit te spreiden over je bed of door het buiten te hangen. Dit helpt om vocht en geuren uit het dekbed te verwijderen en het fris te houden.
  2. Wassen: Het wordt aangeraden om je dekbed één keer per jaar te wassen. Als je allergieën hebt, huisstofmijt of andere gezondheidsproblemen, kun je je dekbed vaker wassen, bijvoorbeeld om de drie tot zes maanden.
  3. Vlekken: Als er vlekken op je dekbed zitten, moet je deze zo snel mogelijk behandelen. Was het dekbed volgens de instructies op het label en probeer de vlekken te verwijderen voordat je het in de machine wast.
  4. Bescherming: Om je dekbed langer schoon te houden, kun je een dekbedovertrek gebruiken. Was het dekbedovertrek regelmatig, bijvoorbeeld eens per week.

Let op: Niet alle dekbedden zijn geschikt voor de wasmachine, dus lees de instructies op het label zorgvuldig voordat je je dekbed wast.