Wat betekent het formaat 200/220 bij een dekbedovertrek?

Het formaat 200/220 bij een dekbedovertrek betekent dat het dekbedovertrek geschikt is voor dekbedden van zowel 200 cm als 220 cm lang. Dit komt omdat de meeste dekbedden in Nederland verkrijgbaar zijn in deze twee maten. Het dekbedovertrek zelf heeft meestal een breedte van 140 cm, 200 cm of 240 cm, afhankelijk van de grootte van het bed en het type dekbedovertrek.

Als je bijvoorbeeld een dekbedovertrek hebt van 200/220 x 240 cm, dan is het geschikt voor een dekbed van 200 cm lang en een dekbed van 220 cm lang, terwijl de breedte van het dekbedovertrek 240 cm is. Het is belangrijk om te controleren welke maat dekbed je hebt voordat je een dekbedovertrek koopt, zodat het goed past en er geen koude plekken ontstaan tijdens het slapen.

Deze afwijking in de lengtemaat kan afhankelijk zijn van de fabrikant of het merk. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de maat van de dekbedovertrek overeenkomt met de maat van je dekbed, zodat de overtrek goed past en je optimaal comfort ervaart. Zorg ervoor dat je de juiste maat kiest door de maat van je dekbed op te meten en deze te vergelijken met de maat van de dekbedovertrek die je overweegt.