Als je last hebt van nachtzweten dan wil je graag een dekbed die de vocht opneemt en kan reguleren. In deze blog laten we je zien welke dekbedden de vocht uitstekend opnemen en kunnen reguleren en welke dekbedden je beter niet kunt kopen wanneer je veel zweet tijdens het slapen.

Welke dekbedden zijn geschikt voor zweet?

Dekbedden met een sterk vochtregulerende werking zijn zeer geschikt om droog en fris wakker te worden als je veel zweet in de nacht. Deze dekbedden hebben een vulling die sterk vochtregulerend is, waardoor je wakker wordt onder een droog en fris dekbed.

Deze dekbedden zijn geschikt als je veel zweet:

Wollen dekbedden (Beste keuze!)

Waar je het misschien niet direct zou verwachten is wol juist één van de beste vulmaterialen tegen zweet. Wol ventileert zeer goed en is sterk vochtabsorberend. Dankzij de goede ventilatie heb je het ook niet snel te warm onder je wollen dekbed.

Bekijk hier onze wollen dekbedden

Donzen dekbedden

Dons is ook een natuurlijk vulmateriaal. Dons is geschikt voor mensen die vele zweten.

Bekijk hier onze donzen dekbedden

Bamboe dekbedden

Bamboe absorbeert bijna 3x meer vocht dan een standaard katoenen dekbed. Daarom geldt ook een bamboe dekbed als een goed anti-transpiratie dekbed.

Bekijk hier onze bamboe dekbedden

Welke dekbedden zijn niet geschikt voor zweet?

Sommige dekbedden kun je beter vermijden als je vaak zweet. Dit zijn dekbedden die de vocht vasthouden en niet kunnen reguleren. De dekbedden isoleren misschien wel heel goed, maar als de zweet in het dekbed trekt dan heb je eerder last van een klam/nat dekbed en nare geurtjes.

Synthetische dekbedden

Synthetische dekbedden isoleren de warmte en zijn minder goed in het opnemen van vocht. Het is dus niet aan te raden om een standaard synthetisch dekbed te kopen wanneer je veel aan het zweten bent in de nacht.