Donzen dekbedden


Geniet van onze prachtige donzen dekbedden. Ervaar de luxe en profiteer van onze voordelige aanbiedingen. Een donzen dekbed staat bekend om de prachtige kwaliteit, de warmte die het dekbed levert en de heerlijke zachte vulling. Dons is in verschillende vulmaterialen beschikbaar, waaronder eendendons of ganzendons.

Een donzen dekbed ventileert, absorbeert en beschikt over een hogere isolatiewaarde. Je zou wellicht verwachten dat een donzen dekbed enkel geschikt is voor de koudere periodes, maar het dons heeft juist een isolerende werking. Dons is heerlijk licht en luchtig.

Voordelen van een donzen dekbed

  • Hoge isolatiewaarde
  • Ventileert goed
  • Absorbeert het vocht goed
  • Een licht dekbed
donzen dekbedden

Donzen dekbedden

Toont alle 18 resultaten

Kies je voor ganzendons of toch eendendons

Je zou verwachten dat een donzen dekbed een donzen dekbed is en dat ieder donzen dekbed over dezelfde voordelen beschikt. Er is echter wel degelijk een verschil tussen eendendons of ganzendons. Ganzendons is over het algemeen iets beter als het aankomt op het opnemen van vocht en de isolatiewaarde. Dit alles komt doordat de vlok en de structuur van ganzendons groter is. Groot nadeel van ganzedons ten opzichte van eendedons is de prijs.

Donzen dekbed gecombineerd met veren

Het kan voorkomen dat een donzen kussen of donzen dekbed gecombineerd wordt met veren. Hoe hoger het percentage veren is des te minder wordt de elastischiteit van het dekbed en hoe steviger het dekbed aanvoelt. Dons zijn voornamelijk veerpluisjes en veertjes hebben een vaste kern. Bekijk dus altijd per donzen dekbed het percentage veertjes en het percentage dons. Hoe hoger het percentage dons, hoe zachter het dekbed is. Gemiddeld is een donzen dekbed pas een ‘echt’ donzen dekbed als het percentage dons boven de 60% ligt.

Hoe onderhoud ik een donzen dekbed?

Net als bij een synthetisch dekbed is het verstandig om je donzen dekbed af en toe op te schudden en te luchten. Of je een donzen dekbed kunt uitwassen, verschilt per dekbed. Bekijk daarom even goed het labeltje van je donzen dekbed.

Heb je vragen over een specifiek donzen dekbed of wil je graag meer informatie ontvangen over onze website? Neem dan contact op.