Onze hoofdkussens

beste hoofdkussen

Keuzehulp tijdens het kopen van een hoofdkussen

De prijzen van een hoofdkussen kunnen variëren tussen een tientje en honderden euro's, maar waar let je nou op tijdens het kopen van een hoofdkussen? We laten je met deze keuzehulp zien welke type hoofdkussens er zijn en wat de eigenschappen zijn van ieder kussen. Zo kun jij met deze informatie een persoonlijke keuze maken wel hoofdkussen het best bij jou past.

Bekijk hieronder eens rustig alle informatie die voor het kopen van een hoofdkussen van belang is. Heb je vragen of wil je graag meer informatie over een specifiek type kussen, neem dan contact op via support@dekbed-acties.nl. Onze specialisten staan klaar voor al jouw vragen!

Welk hoofdkussen past het best bij jou?

Welk type kussen geschikt is voor jou heeft te maken met de volgende factoren:


Wat zegt je slaaphouding over de keuze van je hoofdkussen?

Jouw slaaphouding is belangrijk gezien bij een perfecte slaaphouding je ruggengraat in een rechte lijn ligt. Matras en hoofdkussen zijn belangrijk om die rechte houding te creeren. Je slaaphouding is zo belangrijk op die rechte houding van je ruggengraat te creeren. Slaap jij graag op je buik, juist op je rug of toch op je zij?

rug,zij of buikslaper

Slaap je op je rug?
Rugslapers dienen een hoofdkussen te kiezen waarbij het hoofdkussen bij de nek iets hoger ligt en bij het achterhoofd iets lager. Wanneer je voor een dikker kussen kiest dan krijg je al snel te maken met dat het kussen te dik is bij je achterhoofd. Hou hier als rugslaper dus rekening mee.

Slaap je op je buik?
Wanneer je op je buik slaapt dan heb je te maken met een onnatuurlijke houding. Een houding waarbij je vaak je armen onder je kussen hebt liggen. Om hier goed op in te spelen kun je beter voor een dunner kussen kiezen zodat je houding van je ruggengraat weer zo recht mogelijk is.

Slaap je op je zij?
Slaap je op je zij dan heeft je lichaamsbouw ook een belangrijke impact op de keuze voor je kussen. Mannen met bredere schouders hebben een dikker kussen nodig dan een vrouw met smallere schouders. Zorg mede dat je als zijslaper voorkomt dat je op je kussen gaat liggen.

Welke invloed heeft je matras op je keuze

Alles staat weer in het teken van een correcte slaaphouding. Hoe harder of hoe zachter je matras is des te meer invloed heeft dit op op het doorbuigen van je houding.Buigt je hoofd extra ver door dan is een dikker hoofdkussen aan te bevelen. Voor een zachte matras geld hetzelfde principe, echter wanneer je lichaam als zijslaper ver doorbuigt dan is een dunner kussen aan te bevelen. Hou dus rekening met de eigenschappen van je matras, je lichaamshouding en je slaaphouding.

De vulling van je hoofdkussen

Een hoofdkussen kan over diverse type vullingen beschikken. Iedere kussenvulling is weer anders en heeft zo zijn voor- en nadelen. Als je een hoofdkussen gaat kopen dan heb je de mogelijkheid om te kiezen uit de volgende kussenvullingen: polyester (synthetisch), veren of dons of diverse varianten van schuim, waaronder koudschuim, traagschuim of latexschuim.

polyester synthetisch structuur

Polyester hoofdkussens

Polyester (synthetische) vezels zijn eenvoudig zelf te wassen, minder vormbaar dan een verenkussen en minder gevoelig voor huisstofmijt. Doordat de Polyester synthetische hoofdkussens minder vormbaar zijn gaan deze gemakkelijker terug naar de originele vorm. De kussens voelen licht aan en zijn lekker zacht.
De Polyester hoofdkussens zijn beschikbaar in veel verschillende prijsklassen en vaak toch een stukje goedkoper dan de overige kussens.

Voordelen Polyester hoofdkussen:

Nadelen Polyester hoofdkussen:

koudschuim structuur

Koudschuim hoofdkussens

Koudschuim hoofdkussen ventileren een stuk beter dan Polyester hoofdkussens. De koudschuim hoofdkussens blijven hierdoor lekker koel. Doordat het kussen dankzij de celstructuur veerkrachtig is heeft jouw hoofd de perfecte ondersteuning. De manier waarop koudschuim verwerkt is in een kussen kan in blokvorm, maar ook in snippervorm.

Voordelen koudschuim hoofdkussen:

Nadelen koudschuim hoofdkussen:

traagschuim structuur

Traagschuim hoofdkussens

Traagschuim hoofdkussens die men ook wel memory foam noemt creëert een perfecte afdruk van uw hoofd en nek. Zo heb je een drukverlagende mal die jouw nek en hoofd extra ondersteuning biedt. Ook onder de traagschuim kussens zijn er weer verschillende mogelijkheden, waaronder met ergonomische voorvorming of vlokken.

#leukweetje:

Wist je dat traagschuim ontwikkeld is door de NASA en memory foam ook wel NASA-schuim genoemd wordt? Traagschuim werd in eerste instantie ontwikkeld om de astronauten te beschermen tegen de vrijgekomen krachten tijdens een lancering.

Voordelen traagschuim hoofdkussen:

Nadelen traagschuim hoofdkussen:

latexschuim structuur

Latexschuim hoofdkussens

Latex schuim is een stukje elastischer dan traagschuim (memory foam). Hoe moet je dit zien? Stel je laat op beide stukken schuim een metalen balletje los dan blijft het balletje op het latex schuim langer stuiteren. Een groot voordeel van latex hoofdkussens is dat ze niet temperatuur gevoelig zijn.

Doordat latexschuim vormvast is blijft de ondersteuning voor je hoofd en nek aanwezig. Vooral bij de kussens waarbij de structuur niet vormvast is, zoals synthetische bolletjes of veren/dons heb je te maken met verplaatsing tijdens het slapen waardoor je kussen platter wordt.
Latexschuim ventileert ook uitstekend dankzij de opencelstructuur, voor een optimale ventilatie, maar ook het evacueren van vocht. Latex is hierdoor ook schimmelwerend en antibacterieel en zeer geschikt voor mensen met een allergie.

Voordelen latexschuim hoofdkussen:

Nadelen latexschuim hoofdkussen:

dons veren structuur

Donzen hoofdkussens (of veren)

Donzen veren hoofdkussen zijn ook in verschillende soorten en varianten beschikbaar. Zo heb je de mogelijkheid om te kiezen voor eendendons, ganzendons, een combinatie van dons en veren of bijvoorbeeld alleen veren.

Hetgeen wat het daadwerkelijke verschil maakt voor op het comfort van het kussen is voornamelijk de verhouding tussen veren en dons. De keuze voor het type vulling heeft invloed op de prijs, de levensduur en het gemak. Een donzen kussen is bijvoorbeeld heerlijk zeer zacht en zijn vaker iets duurder dan kussens met een hoger percentage veren. Een nadeel van dons is echter weer dat het minder lang meegaat.

Veren daarentegen gaan langer mee. Combineer je veren en dons dan heb je kussens in verschillende hardheden, die niet alelen langer meegaan, maar ook lekker zacht aanvoelen en een langere levensduur hebben.

Voordelen donzen/veren hoofdkussen:

Nadelen donzen/veren hoofdkussen: