Synthetisch dekbed kopen

Je dekbed wordt vies. Je hebt last van transpiratievocht, je maakt veel gebruik van zalfjes en oliën en stof en huisstofmijt liggen op de loer. Een synthetisch dekbed is de oplossing voor al deze problemen. Een synthetisch dekbed is wellicht minder ventilerend, maar kan gemakkelijk uitgewassen worden en is zeer onderhoudsvriendelijk. Het grote verschil tussen wol, katoen, dons en overige stoffen is dat een synthetisch dekbed over een gefabriceerde vulling beschikt. De stof is vormvast, stevig en vaak een stuk goedkoper dan wollen dekbedden of donsen dekbedden. Bijkomend voordeel is dat de synthetische dekbedden ook lekker warm zijn net zoals wol, maar ook lekker zacht zijn zoals dons.

Voordelen synthetische dekbedden:

  • Vormvast & stevig
  • Goedkoop
  • Warm & zacht
  • Onderhoudsvriendelijk
Dekbed aanbiedingen

Synthetische dekbedden

Toont alle 8 resultaten

Waar bestaan synthetische dekbedden uit?


Synthetische dekbedden bestaan uit microvezels of hollow fibers. De stof is een gefabriceerde vulling en is geschikt voor mensen met een allergie aangezien een synthetisch dekbed op hogere temperatuur gewassen kan worden. Bij Dekbed-acties.nl vind je een ruim assortiment van diverse soorten synthetische dekbedden, waaronder enkele- en 4 seizoenen synthetische dekbedden.

Heb je moeite met het maken van een keuze? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice en wij helpen je graag met het kiezen van een geschikt synthetisch dekbed.

Synthetisch dekbed met warmteklassen


Ieder synthetisch dekbed is voorzien van een warmteklasse. Met behulp van een warmteklasse krijg jij direct inzicht voor welke periode het dekbed geschikt is. Warmteklassen zijn er in 4 niveaus (1,2,3 en 4). Warmteklasse 1 is geschikt voor koudere temperaturen en deze synthetische dekbedden zijn over het algemeen wat dikker. Synthetische dekbedden zijn lekker warm en komen hierdoor veelal in warmteklasse 1 of 2 voor.

Tips voor het onderhoud van een synthetisch dekbed


Wassen kan op verschillende temperaturen. Het is verstandig om vooraf het label van het dekbed te controleren. Ook is het aan te raden om een synthetisch dekbed af en toe te luchten in een een open raam. Doordat een synthetisch dekbed over een gefabriceerde vulling beschikt kun je het vaker opschudden, waardoor ook het synthetische dekbed weer een stuk luchtiger aanvoelt.