Dekbed kopen?


dekbed kopen Van heerlijke zachte donzen dekbedden tot anti-allergie synthetische dekbedden, bij dekbed-acties.nl vind je altijd wel een geschikt dekbed wat past bij jouw wensen. Om jou zo goed mogelijk te adviseren tijdens het kopen van een dekbed leggen we je graag uit welke dekbedden er allemaal zijn, wat de voor- en nadelen zijn per type dekbed en laten we je zien voor welk seizoen ieder dekbed geschikt is.

In ons ruime aanbod vind je meer dan 30+ verschillende soorten dekbedden. We helpen je graag met vinden van een dekbed die voldoet aan jouw voorkeur. Bekijk hieronder onze keuzehulp tijdens het kopen van een dekbed bij één van onze betrouwbare partners.

Keuzehulp tijdens het kopen van je dekbed


zomerdekbed

Voordat je een keuze kunt maken uit één van onze dekbedden moet je goed weten welke soorten en stof geschikt zijn voor welke periode. Ga je bijvoorbeeld voor een optimaal slaapcomfort dan is het belangrijk voor welke periode je jouw dekbed wilt gebruiken.

Is dit tijdens de warme zomerperiode dan is een zomerdekbed zeer geschikt en uiteraard voor de winterperiode is een dikker dekbed geschikt. Maar wist je dat we ook 4-seizoenendekbedden hebben? Hoe zit dit dan en waarom zijn deze dekbedden duurder dan de rest? Allemaal vragen die hieronder aan bod komen.

Om het voor jou zo overzichtelijk mogelijk te maken laten we eerst zien welke opties jij hebt.
We kunnen type dekbedden en soorten materialen onderscheiden. Ook maken we het voor jouw gemakkelijk door de belangrijkste factoren uit te lichten op basis waarvan mensen een dekbed kopen.

Type dekbedden


 • Enkel dekbed
 • 4-seizoenendekbedden

Het meest verkochte dekbed is een enkel dekbed. Dit dekbed komt ook het meeste voor, is geschikt om het gehele jaar te gebruiken en is qua prijs goedkoper dan een 4-seizoenendekbed. Je ziet wel vaker dat men een enkel dekbed los koopt voor de zomer en bijvoorbeeld een enkel dekbed voor de winter. Een 4-seizoendekbed bestaat uit twee delen. Deel 1 is geschikt voor de warmere temperaturen in de zomer en deel 2 is geschikt voor de lente/herst. Nu raad je het al, voeg deze twee delen samen en je hebt een geschikt winterdekbed.

Welk materiaal dekbed past bij jou?

katoenen structuur

Katoenen dekbedden

Een katoenen dekbed staat bekend om het natuurlijke- en ademende gevoel. Zeer geschikt als een enkel dekbed voor het gehele jaar, die niet te warm maar ook niet te koud aanvoelt. Katoen staat bekend om de opname van vocht en het ventilerende vermogen. Ook katoenen dekbedden kunnen op een hoger aantal graden gewassen worden waardoor u ook gemakkelijk de huisstofmijt doodt. Heeft u een allergie en kunt u slecht tegen huisstofmijt dan is een katoenen dekbed de oplossing.

Voordelen katoenen debkedden:

 • Neemt vocht op en ventileert goed
 • Onderhoudsvriendelijk, kan heet gewassen worden tegen huisstofmijt

Nadelen katoenen debkedden:

 • Stofvatbaarheid
dons veren structuur

Donzen dekbedden

Donzen dekbedden kent als één van de belangrijkste voordelen dat het dekbed uitstekend isoleert. Het dekbed is niet alleen lekker warm maar ventileert ook uitstekend. De combinatie van dons en veren houden de lucht beter vast. Hoe hoger het percentage dons hoe lichter en soepeler jouw dekbed is. Het percentage dons verschilt per dekbed en kan oplopen tussen de 15% en 100%. De beste dekbedden hebben een percentage van boven de 70% en zijn vaak ook een stukje duurder dan de overige dekbedden.

Let op! Voorkom dat je dons platdrukt in je dekbed. Hoe platter je dekbed hoe minder goed je dekbed nog ventileert.

Voordelen donzen debkedden:

 • Isoleert en ventileert goed en is lekker licht.
 • Voelt licht aan

Nadelen donzen debkedden:

 • Een donzen dekbed met hogere percentages dons worden al snel prijziger (combi dons/veren is de perfecte oplossing)
 • Naarmate je steeds vaker op dons gaat zitten worden de voordelen minder en verkort je de levensduur
polyester synthetisch structuur

Synthetische dekbedden

Synthetische dekbedden kunnen op hogere temperaturen gewassen worden. De structuur van een synthetisch dekbed bestaat uit microvezels of hollow fiber. Doordat juist deze variant op hogere temperaturen gewassen kan worden is een synthetisch dekbed geschikt voor mensen met een allergie voor huisstofmijt.

Voordelen synthetische dekbedden:

 • Goedkoper
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Geschikt voor mensen met allergie voor huisstofmijt

Nadelen synthetische dekbedden:

 • Minder ventilerend
 wollen structuur

Wollen dekbedden

Wollen dekbedden staan bekend om het reguleren van transpiratievocht en de temperatuur. Het dekbed neemt namelijk alle vocht op zonder dat er een vochtig dekbed ontstaat. Wol kan wel meer dan 35% van het gewicht aan vocht opnemen en geeft het weer makkelijk af tijdens het luchten.

Voordelen wollen dekbedden:

 • Reguleert transpiratievocht
 • Vuilafstotend

Nadelen synthetische dekbedden:

 • Is zwaarder dan de rest

Bamboe dekbedden

Bamboe dekbedden staan bekent om de preventie van nare geurtjes en zijn antibacterieel. Ook nemen de bamboe dekbedden 3x minder vocht op dan dekbedden van katoen en reguleert het de warmte prima.

Voordelen bamboe dekbedden:

 • Antibacterieel, anti geurtjes
 • Minder vocht opname
 • Reguleert prima warmte bij hogere temperaturen
 • Lichter en luchtiger dan katoen
 • Mooie kwaliteit

Nadelen bamboe dekbedden:

 • Platte vezel, waardoor een bamboe dekbed minder goed isoleert
 • Minder geschikt voor de winter

Belangrijke eigenschappen van een dekbed op basis van je persoonlijke voorkeur


Wist je dat bovenstaande eigenschappen niet alleen de keuze voor je dekbed beïnvloeden? Er zijn nog veel meer onderdelen op basis waarvan jij een keuze kunt maken uit een dekbed. Wil je een dekbed kopen dan zijn de onderstaande eigenschappen belangrijk om te weten.

We vinden het belangrijk dat jij een goed beeld krijgt van ieder product, daarom hebben we op iedere productpagina onderstaande iconen verwerkt om je direct inzicht te geven wat de voor- en nadelen zijn van het dekbed. Wil je dus meer specifieke informatie over een dekbed, bekijk dan de productpagina en ga op zoek naar onderstaande iconen.

wasbaarheid

Wasbaarheid:

Zelf je dekbedden kunnen wassen?Onderhoudsvriendelijke dekbedden zijn voornamelijk de type materialen die je zelf eenvoudig kunt wassen in je eigen wasmachine. De synthetische dekbedden behoren tot de onderhoudsvriendelijke dekbedden en kunnen zelf gereinigd worden. De wollen en (de meeste) donzen dekbedden daarentegen kun je het beste professioneel laten reinigen.

prijs

Prijs:

Dekbedden voor een betaalbare prijs. Ben jij op zoek naar een betaalbaar dekbed, maar wil je wel profiteren van de hoogstaande kwaliteit? Dan zijn de synthetische dekbedden een geschikte keuze. Bekijk ook direct een overzicht van onze betaalbare dekbedden:

 • Dekbedden van €0 tot €15
 • Dekbedden van €15 tot €30

gewicht

Gewicht:

Ben jij op zoek naar een lichter of juist een zwaarder dekbed? Over het algemeen zijn wollen dekbedden een stuk zwaarder en dons valt onder de lichtste dekbedden. Katoen- en synthetisch vallen hier tussenin.

transpireren

Zweten

Zweet jij veel tijdens het slapen? Veel mensen zweten tijdens het slapen. Transpiratie komt nou eenmaal voor en hier kun je prima op inspelen met een dekbed geschikt voor transpiratie. Zo zijn de wollen dekbedden zeer geschikt vanwege de vochtregulerende werking.

antibacterieel

Allergie

Heb je een allergie? Denk bijvoorbeeld aan huisstofmijt? Dan is de keuze voor een synthetische dekbed snel gemaakt. Vooral omdat deze type dekbedden thuis uitgewassen kunnen worden met een hogere temperatuur. Hierdoor blijft de huisstofmijt niet leven.

temperatuur

Temperatuur

Moet je dekbed wel warmer zijn maar ook ventileren?
Ventileren is belangrijk, vooral tussen de warme- en koude periodes in. Waarbij het belangrijk is dat je dekbed warm is, maar ook goed ventileert. De donzen dekbedden ventileren het beste.

hygienisch

Hygiënisch

Wil je graag een hygiënisch dekbed?
Zoals net is aangegeven bij de antiallergische dekbedden is het synthetische materiaal geschikt om gemakkelijk thuis te wassen met een hogere temperatuur. Ook katoenen dekbedden zijn hygiënischer. Wollen dekbedden zijn daartegen het minst hygiënisch.

Warmteklasse van je dekbed


Om helemaal de juiste keuze te maken voor het kopen van een dekbed zijn er ook nog de warmteklassen. Een warmteklasse geeft jou een indicatie van hoe warm een type dekbed is. Ook de warmteklasse is weer een persoonlijke keuze waarin wij jou enkel kunnen adviseren voor wanneer een specifieke warmteklasse voornamelijk wordt gebruikt.

warmteklasse 1

Warmteklasse 1

Warmteklasse 1 dekbedden zijn de dikste dekbedden beschikbaar en voelen het warmste aan. Deze type dekbedden zijn zeer geschikt voor de koudere temperaturen in de winter.


warmteklasse 2

Warmteklasse 2

Warmteklasse 2 dekbedden zijn allround dekbedden die je eigenlijk het gehele jaar kunt gebruiken. Deze type dekbedden zijn speciaal voor de mensen die het niet gauw te koud of te warm hebben ’s nachts.


warmteklasse 3

Warmteklasse 3

Warmteklasse 3 zijn de dekbedden speciaal geschikt voor de temperaturen die tussen de zomer en de winter inzitten. Deze klasse is dunner dan de 1 en de 2 maar biedt weer meer warmte dan een klasse 4 dekbed geschikt voor de warme zomermaanden.


warmteklasse 4

Warmteklasse 4

Warmteklasse 4 is geschikt voor de hogere temperaturen. De dekbedden blijven lekker koel en zijn de dunste dekbedden verkrijgbaar. Heb je het vaak warm of zoek jij een geschikt zomerdekbed? Kies dan voor een warmteklasse 4 dekbed.

Welke afmeting dekbed is geschikt voor jouw bed

Matras breedte Maat dekbed
90 cm 1-persoons:     140×200/220
120 cm/ 140 cm 2-persoons:     200×200/220
160 cm/ 180 cm Lits-jumeaux:   240×200/220

Hopelijk heb je zo een goed beeld kunnen krijgen welk dekbed voldoet aan jouw persoonlijke voorkeur. Om het voor jou zo gemakkelijk mogelijk te maken tijdens het kopen van een dekbed hebben we op iedere productpagina alle bovenstaande onderdelen uitgelicht bij de producten. Zo weet je zeker dat jij de juiste keuze maakt voor jouw dekbed.

Wil je graag meer informatie ontvangen over een specifiek product of wil je graag meer informatie ontvangen over bovenstaande informatie? Neem dan gerust even contact op met onze klantenservice!

Blijf ook op de hoogte van onze speciale acties en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Toont alle 24 resultaten

 • 140x180
 • 200x220
 • 140x180
 • 200x220
 • 140x180
 • 200x220
 • 140x180
 • 200x220

Winkelwagen

close